رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ماهانه ۱۰ تن طلای سرخ از کشور قاچاق می‌شود | عرضه زعفران بی‌کیفیت توان رقابت را از صادرکننده گرفته است

  • کد خبر: ۲۰۶۵۸۹
  • ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۳
  • ۲
ماهانه ۱۰ تن طلای سرخ از کشور قاچاق می‌شود | عرضه زعفران بی‌کیفیت توان رقابت را از صادرکننده گرفته است
نایب‌‎رئیس شورای ملی زعفران گفت: در کنار حذف تعرفه نیم‌درصدی زعفران، امیدواریم ارز حاصل از فروش و صادرات زعفران به‌صورت توافقی هم اتفاق بیفتد تا جلوی قاچاق بی‌رویه زعفران را بگیرد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، تعرفه نیم‌درصدی آب مجازی بر صادرات زعفران در کنار تعهد ارزی صادرکننده برای این محصول در سال‌های گذشته منجر به افزایش قاچاق زعفران از مبادی غیرقانونی بود. روز گذشته معاون اول رئیس جمهور، در بخشنامه‌ای حذف عوارض صادراتی زعفران را ابلاغ کرد. در این ابلاغیه آمده است؛ هیئت وزیران در جلسه ۲۰ دی ۱۴۰۲ به پیشنهاد وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: ردیف ۳۰ جدول مندرج در تصویب‌نامه شماره  ۵۱۵۹۷ ت ۶۱۳۶۵ ه مورخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ (زعفران) حذف شد.



طی سال‌های گذشته زعفران به دلایل مختلف و موانع صادراتی کاهش قابل توجهی در صادرات داشته است، این در حالی‌است که صادرات به کشور‌های همسایه بر اساس آمار غیررسمی افزایش داشته است که نشانگر عرضه طلای سرخ به بازار‌های جهانی از مسیر‌های غیرقانونی بوده است.

امیدواریم ارز حاصل از فروش و صادرات زعفران به صورت توافقی هم اتفاق بیفتد

غلامرضا میری، نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به حذف تعرفه نیم‌درصدی صادرات زعفران که اقدام بسیار خوبی از سوی دولت بوده است، تصریح کرد: خوشبختانه تلاش‌های دو ساله شورای ملی زعفران بر حذف تعرفه نیم‌درصدی صادرات این محصول به نتیجه رسید و این تعرفه از صادرات زعفران حذف شد. این نوید خوبی است که امیدواریم ارز حاصل از فروش و صادرات زعفران به صورت توافقی هم اتفاق بیفتد و در دستورکار دولت قرار بگیرد تا موانع بر صادرات زعفران یکی پس ازدیگری حذف شود.

به گفته غلامرضا میری، معمولا برای هر کیلو زعفران حداقل بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزارتومان بابت نیم‌درصد عوارض صادراتی دریافت می‌شد که با حذف این تعرفه این میزان از بهای تمام شده زعفران صادراتی کاسته شده است. گفتنی است این عوارضی که تاکنون دریافت می‌شد هیچ نقش موثری در راستای توسعه صنعت زعفران نداشت و به عنوان بودجه به خزانه دولت منتقل می‌شد و هیچ منفعتی برای صادرکننده و کشاورز به همراه نداشت.

وی افزود: تعرفه نیم‌درصدی بر صادرات، یکی از موانع صادرات زعفران که منجر به افزایش قاچاق زعفران می‌شد، خوشبختانه حذف شد. اگرچه این موضوع نقش کوچکی در کاهش قاچاق زعفران داشته است اما بازهم اقدام بسیار خوبی درراستای تشویق صادرکننده به صادرات زعفران است.

ماهانه ۱۰ تن طلای سرخ از کشور قاچاق می‌شود

وی اذعان داشت: با وضعیت کنونی متاسفانه حداقل در ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود، به طورمثال در همین دو ماه اخیر در مقایسه با ماه آبان و آذر سال گذشته، در هر کدام از این ماه‌ها هشت تن کاهش صادرات زعفران داشته‌ایم. این در حالی است که صادرات زعفران در کشور‌ها رشد داشته است و این نشان می‌دهد که دلیل قاچاق این محصول در کشور ما موانع صادراتی است. امیدواریم فروش ارز به صورت توافقی هم در دستورکار دولت قرار گیرد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران تاکید کرد: دولت باید صادرکننده را موظف کند که به میزان زعفرانی که می‌خواهد صادر کند، ارز به کشور وارد کند و صادرکننده هم متعهد می‌شود ارز را برگرداند که اگر تبعیت نکرد دولت جریمه‌هایی را درنظر بگیرد البته که تا الان هم هرچه زعفران از مبادی قانونی از کشور خارج شده ارز آن به کشور برگشته است.

قیمت زعفران در بازار‌های جهانی با زعفرانی که از کشاورز خریداری می‌شود حدود ۳۰ درصد فرق دارد

میری افزود: خواسته صادرکننده این است که ارز حاصل از صادرات با قیمت توافقی به فروش برسد تا در نهایت از قاچاق این محصول جلوگیری کند. مسلما زعفران جایگاه ویژه‌ای در سال‌های گذشته در دنیا پیدا کرده است، ولی متاسفانه زعفران‌هایی که به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود باکیفیت نیست و این وجهه زعفران کشور را در بازار‌های جهانی به مرور خدشه‌دار می‌کند.



نایب رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: در همین وضع موجود قیمت زعفران در بازار‌های جهانی با زعفرانی که از کشاورز خریداری می‌شود حدود ۳۰ درصد فرق دارد و کمتر است و دلیلش این است که زعفران‌هایی که به کشور‌های هدف عرضه می‌شود زعفران‌هایی با کیفیت پایین و تقلبی است. در واقع  دلال و قاچاقچی توان رقابت را از صادرکننده گرفته است و مشتری که شناختی از این بازار ندارد تصورش بر این است که ما زعفران را گران به فروش می‌رسانیم. این موضوع اکنون به یک معضل برای صادرکننده تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: از دولت تقاضا داریم همان‌طور که در بحث حذف تعرفه صادراتی از صادرکننده حمایت کردند درراستای گسترش صادرات، به فروش ارز حاصل از صادرات که به صورت توافقی در بازار انجام شود اقدام کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Hong Kong
۱۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
0
0
اگر برابر باقیمت زعفران در فروشگاه‌های اروپا وآمریکا پول به حساب صادر کننده که همین اعضای شورای ملی و مالکین شرکت‌ها وانبار داران بورس هستند بیاید بازهم کشاورز باید بهای سود اینان را با فشار روانی وجسمی پرداخت کند موندم صبر اگر صبر ایوب بود هم الان دیگه تموم بود
ناشناس
Hong Kong
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
0
0
جای تعجبه این زعفران قاچاق بی کیفیت که ۳۰ درصد کمتر از قیمت خرید از کشاورزه را از کجا تهیه می‌کنند واون مشتری چه گاگولیه که چنین جنس مهم را بدون مراحل آزمایشگاهی خرید میکنه مگه تریاک می‌خره تستر داشته باشه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->